miércoles, 27 de mayo de 2015

UNA VILAFRANCA SOSTENIBLE I ECOLÒGICA, I A PART, EDUCATIVA!!!


UNA VILAFRANCA SOSTENIBLE

Vilafranca disposa de molts contenidors de reciclatge per a reduïr la petjada de carboni i ajudar a combatre la contaminació del planeta. Però no tots els residus urbans són abocats al contenidor per dirigir-se a la deixalleria on seràn reciclats i aprofitats de nou. Molts d'ells són llançats al terra, on poden tardar mesos o anys en degradar-se i desaparèixer. Una llauna de refresc pot tardar anys en degradar-se i desaparèixer ja que el metall tarda molt de temps en descompondre's. Per tant materials més problemàtics com el metall (o com l'anomenem "xatarra"), si són portats a la deixalleria serien compactats en cubs de metall, que a la vegada es fondrien i serien  reaprofitats per a altres usos. Per tant no totes les deixalles i residus urbans queden als contenidors, sinó que també el carrer es un gran contenidor urbà on els residus resten degradant-se lentament. 

Molta gent utilitza bosses de plàstic per anar a comprar. Aquestes, encara que siguin ecològiques. Estan fetes de petroli, que a part de ser un recurs inesgotable, és molt contaminant. El meu grup i jo, hem buscat informació: i hem trobat que l’any 2009, es va fer una campanya pels negocis de Centre Vila on tots el negocis donarien bosses de cotó. Hem proposat, que, a part d’aquesta iniciativa es podríen fer carrets de compra per a gent gran amb el logotip dels negocis socis de Centre Vila, per a gent gran. És cert que molta gent utilitza carrets de compra, però trobem que pot ser una gran iniciativa per a que la societat vilafranquina,  a part de ser més sostenible, pugui ajudar a reduïr el forat de la capa d’ozó.


A part, l’Ajuntament ha decidit renovar els contenidors i posar-ne de nous. Ho trobem molt bona idea però, a  Moja, el poble d’un dels integrants del grup, es fa recollida de brossa orgànica cada dijous a la nit. Trobem que a Vilafranca també es podria fer com a petits pobles del Penedès. Seria una bona idea d’ideear un sistema de recollida porta a porta per la vil·la, o almenys posar més contenidors de brossa orgànica. També n’hi han soterrats a terra, però a la llarga pot causar problemes al subsòl si no estan ben recoberts amb els materials necessaris.

ACTIVITATS LÚDIQUES INFANTILS:


  • Hem trobat adequat dir que a Vilafranca es recicla molt, però trobem que  als instituts i escoles es podria fer algún taller verd. Com ara, posar un delegat verd a cada classe. Aquest s’encarregaria del manteniment higiènic de l’aula. Es podria ensenyar als nens a reciclar d’una manera educativa. Així doncs, aprendrien a reciclar desde petits. Està clar, que a cada casa tothom intenta reciclar una mica a casa seva, però seria una manera educativa i lúdica d’ensenyar als nens una forma divertida de reciclar.


També trobem adequat organitzar millor els transports públics ja que, amb alguns es fa tard si tens pressa. Una idea, seria millorar els autobusos. O també seria una bona idea en l'àmbit educatiu, a les hores d’informàtica jocs lúdics i educatius sobre el reciclatge, ja que moltes d'elles queden perdudes en ensenyar a utilitzar programes que necessitaran més endavant. 
Així que nois, ja ho sabeu, les normes de les tres R? RECICLAR REDUÏR I REUTILITZAR!🔃







No hay comentarios:

Publicar un comentario