domingo, 24 de mayo de 2015

UNA VILA SOSTENIBLE

Hem trobat aquestes dades proporcionades perl'Ajuntament de Barcelona, del consum energètic de Barcelona des de l'any 1998 fins l'actual. En comparació amb Vilafranca, el consum ha anat baixant (així com també a Barcelona durant els últims anys), la gent ha tingut més consciència ecològica, i han començat a prendre mesures per disminuir la petjada de carboni. Aquests resultats són de Barcelona, i si ho comparem amb Vilafranca els resultats són més baixos, i un dels aventatges és que la ciutat de Vilafranca és més petita comparada amb Barcelona i això fa que a l' hora també siguin dades hipotètiques. Barcelona ha decidit utilitzar ,mitjans energètics que redueixin el consum de la ciutat.

MANERES DE REDUÏR EL CONSUM ELÈCTRIC D’UNA CIUTAT:
Ø Reduïnt les hores d’enllumenat públic al carrer: Les llums elèctriques del carrer es passen hores enceses. Moltes de les llums del carrer es mantenen enceses durant hores per les nits. Una bona solució seria utilitzar llums led de baix consum, i així, reduïr les despeses de l’ajuntament de Vilafranca. Per tant calculant la mitjana el cost no arribaria als 100.000 de MHw que es gastaria en una casa d’un tamany estàndar o gran.


Ø La calefacció: Utilitzant radiadors o terres radiants. És una de les principals maneres que hem pensat. Sí, suposen un gran cost econòmic, però a la llarga acaben sent una gran ajuda per famílies amb problemes econòmics. Els terres radiants són un sistema de calefacció, el qual consisteix en fer passar tubs amb aigua calenta per sota el terra. Hi ha un porcentatge bastant alt de famílies que els utilitzen, i normalment són de classe alta i ben-estants, però les despeses en gasoil anuals en les calderes, pujen normalment a tants per cent bastant elevats.


Ø L’aigua: Hi han moltes tècniques simples i eficaces de reduïr el consum d’aquesta.Una de molt simple és posant una ampolla d’aigua de litre, omplerta de sorra previament, dins la cisterna de la tassa del lavabo; de manera que es redueix la quantitat d’aigua que. Aquest és un dels principals mètodes per estalviar aigua d’una manera molt eficaç i ràpida d’estalviar aigua i així evitar un consum excessiu d’aigua.
Aquestes són algunes maneres d’evitar la contaminació excessiva però també existeixen altres maneres d’estalviar electricitat, aigua, llum, gas… etc. Et deixem  un link d’una pàgin web ecologista per a que hi fagis una ullada! Esperem que sigui del vostre grat i que disfruteu l’entrada, així us convertireu en uns autètincs humans verds!!! ;)



5 comentarios:

  1. La part que heu fet i escrit està ben fet, però trobo a faltar la primera pregunta del treball. Només heu parlat sobre les maneres de poder-ho reduir i us falta la primera part.

    ResponderEliminar
  2. Falta la primera activitat. Tot i que la part que hi ha està ben explicada, trobem que podia haver sigut més llarga, posar més maneres de reduïr el consum elèctric. Tambe introduir gràfics li hauria donat més vida al apartat.

    ResponderEliminar
  3. D'acord, ho tindrem en compte la pròxima vegada! Moltes gràcies pels consells i ànims als altres grups, que ja queda poc nois!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quan es fan comentaris són per modificar les activitats i retreballar-les no per dir ho tindrem en compte i no el fem.

      Eliminar
  4. la part que han explicat està molt bé i s'entén però fa falta imatges i la primera activitat però en conclusió bon treball!

    ResponderEliminar